starmark - bob a-lot

Forberedelse – 2-3 minutter

Kapacitet – en hel portion mad.

Bob a lot fra Starmark er i samme kategori som en almindelig aktivitetsbold. Det er et godt aktiveringslegetøj, der består af en hårdplastik bold med en cylinder oven på. Foderet skal i cylinderen, som man kan skrue af. I den er der et hul, man kan regulere i størrelsen, hvorfra maden kan falde ned i bolden. Herefter skal maden ud gennem et hul i bolden, og dette hul kan også reguleres i størrelsen. Bolden har en del tyngde i bunden og rejser sig derfor op, hver gang hunden har væltet den. Starmark – bob a lot findes i to størrelser.

Starmark – bob a lot er som nævnt i samme kategori som aktivitets bolde, fordi det er et aktivitetslegetøj, der er let at gå til. Det er ikke en aktiveringsform, som hunden skal gøre det store for at regne ud, for der skal bare skubbes til det. Fodret skal igennem to forhindringer, for at komme ud til hunden, og derfor skal der nogle gange nogle forsøg til, før maden kommer ud. Det er ikkeet stykke aktivitetslegetøj, som der hurtigt mister sin værdi ift. den mentale stimulering. For ligegyldigt hvad,  kan hunden ikke komme hurtigt igennem en portion mad, når den bliver fodret i aktivitetslegetøjet Starmark – bob a lot. Derfor er det et aktivitetslegetøj, der holder sin aktiveringsværdi, og derfor er den værd at investere i.

Der er dog den ulempe ved aktivitetslegetøjet, at det er lavet i hård plast. Grundet valget af materiale, kan det godt larme en del, når hunden leger med Starmark – bob a lot. Den nederste del af bolden, som også er den, der har tyngden, så aktivitetslegetøjet rejser sig igen, er belagt med et støjdæmpende gummilag. Denne støjdæmpende belægning, er dog ikke helt så effektiv, som man kunne have ønsket. Men samtidig er der også en fordel ved materialevalget, da det ikke er et materiale, der nemt går i stykker. Dermed er Starmark – bob a lot ideel til, når hunden skal være alene hjemme.

Det at man kan justere hullerne, som maden kommen ud af, er en kæmpe fordel, da man på denne måde kan tilpasse det, så der ikke ryger rigtig meget mad ud ved en lille indsats, hvis maden er i små stykker.

Find også Vores Hund her: