Grundtræning: Elefant/Baljeøvelse – del 1

Hej alle sammen!

DSG; Dansksvenskgårdhund; dansksvenskgaardhund

Hvad enten det er en lille hvalp, som du skal påbegynde træningen med, en ældre hund eller du vil forfine din hunds bagpartskontrol, forståelse for FVF (fri ved fod/pladsposition – kært barn har mange navne) eller noget helt tredje, så kan denne øvelse være en rigtig god. Øvelsen har mange navne ude i hundemiljøet, men de mest gængse og anvendte navne er balje- eller elefantøvelsen. Pointen med denne øvelse er, at hunden skal sætte sine forpoter op på baljen og så fastfryse dem der. Herefter skal hunden lære at bevæge sine bagpoter til højre og venstre. Det er med til at give ens hund en forståelse af dens bagben. Derudover kan det også være gavnligt til at indlære ens hund indtagelse af pladspositionen, når den skal ind og sætte sig ved siden af ens ben f.eks. Klik HER for an komme ind til siden, hvor vi har skrevet indlæringen af øvelsen trin for trin.

Franskbulldog; bulldog; retriver; golden; Goldenretriver; hundevenner; indkald; hund; gåtur; hundiranders; voreshund; voreshund.dk
Mops; pug; hund; voreshund; voreshund.dk hundiranders; vorupenge

Vi har samtidig optaget en video af indlæringen af øvelsen. Den kan du se HER. Vi vil rigtig. gerne have feedback på øvelse, og vi vil mægtig gerne se, hvordan det går med indlæringen af øvelsen, hvis du bruger vores artikel og video til at indlære/inspiration til øvelsen. Der findes mange andre træningsvideoer på vores youtube-kanal ligeledes. God træning!

bl. hund; fuldfart; gåtur med hund; voreshund.dk; Voreshund; tursteder; turmedhund

På vores sociale medier kommer der ofte små videoklip af forskellige øvelser, momenter eller billeder som har relation til bloggen. Følg vores Instagram HER, vores FB HER og vores youtube-kanal HER.

Hvis der er noget du er i tvivl om eller ønsker, at vi uddyber eller tager op her på bloggen, så må du meget gerne skrive til os på voreshund.dk@gmail.com.

Luk menu