Valg af hund

Før du vælger hund, er der mange overvejelser, der skal gøres, og du skal kigge realistisk på, hvad du forventer af fremtiden med din nye hund. Når man køber hund, er det en stor beslutningder kommer til at påvirker de næste mange år. For det skal være sjovt at have hund, og det bliver kun sjovt, hvis det er det rigtige match for jer begge. Det er ikke kun nok at overveje, hvilken slags udsendende du synes er pænt, og hvad du forventer at bruge hunden til her og nu, men også i fremtiden. Det er også vigtigt at overveje, hvilken familiekonstellation hunden bliver en del af her og nu, og hvordan denne vil se ud i fremtiden.

Før man køber en hund, er det vigtigt at overveje, hvad du forventer af din hund, og hvilke racespecifikke egenskaber du ønsker. Hvis du ikke får lavet en realistisk forventningsafstemning, og ender med en hund, som kræver meget motion og mental stimulering, hvor du egentlig bare ønskede dig en sofamakker, så vil hverken dig eller hunden trives optimalt.

Dit liv

I valget af hund bør du tage hensyn til, hvilken boligsituation du står i. Bor du et sted med trapper er det vigtigt at overveje at hunden skal bærers op og ned indtil, den er udvokset for at muskulatur og sener ikke tager skade. Størrelsen af dit bolig skal også overvejes, når du beslutter dig for, hvilken hund du skal have – en Grand Danois kan give lidt udfordringer i en etværelses lejlighed.

I overvejelserne bør også indgå hvilke behov du har for at have hunden med dig. Alt efter dit behov, bør du kigge på om dine transportmuligheder er samstemmende med valget af hunderace. Fx skal man have hunden i taske i mange slags offentlig transport, og for de fleste store hunderacer er dette ikke muligt.

Hvis du har børn eller ønsker om børn indenfor en årrække, skal du også overveje, hvordan hunden skal være en del af en sådan familiehverdag, hvor der tages hensyn til alle parter. Udover hvilke familiemedlemmer hunden skal omgås, så skal timerne , som der dagligt tilbringes væk fra hunden, overvejes i forhold til hvilken race man vælger. Nogle racer er bedre til at være alene, og har endda et behov for det, imens andre racer har et større behov for selskab.

Aktiviteter med hunden

Når man tager beslutningen om at få en hund, er det ud fra det ønsker om, at man vil have en dagligdag med den. Der er det vigtigt at gøre sig overvejelser om, hvad man vil bruge sin hund til og hvor meget. Dette, bør også have indflydelse på, hvilken hund man vælger. Hvis man ønsker et aktivt liv med sin hund, hvor størstedelen af tiden bliver brugt udenfor eller i gang med forskellige hundeaktiviteter, så skal man vælge en hund der er skabt til at arbejde og være aktiv . Hvis man hellere vil have en hund i sin hverdage, hvor man går kortere ture og hygger med den i sofaen, så skal man måske kigge efter en selskabshund med et tilsvarende aktivitetsniveau.

Samtidig er der nogle hunde som har et større behov end andre til at løbe frit, og derfor skal man overveje hvilke turmuligheder man kan tilbyde sin fremtidige hund. Udover nogle hunde har et behov for at bevæge sig, så er der mange hunde som har et stort behov for at blive aktiveret mentalt på daglig basis for eksempel ved at løse opgaver for deres mad.

Når man vælger sin hund, så er det vigtigt at have i tankerne, hvad hunde oprindeligt blev avlet til. Det kan f.eks. være hunde til at hyrde diverse landbrugsdyr, hunde anvendt til jagt, sociale selskabshund eller hunde som vogter over ejendommen. Disse egenskaber skal harmonere med den hverdag I vil få sammen. I opdragelsen skal man arbejde med dens naturlige egenskaber og ikke imod dem, og derfor skal man have med i overvejelserne om dette er realistisk.

Pelspleje

Når man vælger hund, så kommer man ikke udenom, at udsendende betyder meget. Du skal selvfølgelig synes om udseendet af din fremtidige hund, men du skal ogsågøre op med dig selv, hvor meget tid og energi du vil bruge på plejen af din hunds pels. En uplejet pels ser ikke kun sjusket ud, men giver et enormt ubehag for hunden og kan ende med at gå meget ud over dens helbred. Mange bliver overrasket over, hvor meget arbejde der er med pelspleje, uanset om hunden har langt eller kort hår.

Find også Vores Hund her: