VoresHund Vores hund cavalier king charles spaniel lovgivning hundelov lovpligtig hundeforsikring labrador bøger jura

Lovgivning

Har du lige anskaffet dig en hund og er lidt i tvivl om, hvad den gældende lovgivning er indenfor hele hundeverdenen? Her på siden vil du kunne få svar på mange af de spørgsmål, du måtte have indenfor hundelovgivning, men ikke kun, hvad der er et lovkrav, men også hvad du som hundeejer bør orientere dig om og overveje ved anskaffelsen af en hund. Det vil bland andet være indenfor følgende områder og emner:

  • Hundetegn; skal hunden bærer dette synligt hele tiden eller kun på tur? Hvad er kravene til, hvad der skal stå på hundetegnet, og er det virkelig rigtigt, at man ikke må skrive hundes navn på tegnet, så eventuelle tyve ikke kan kalde den til sig?
  • Hvordan er reglerne omkring chipmærkning og registrering, og hvordan bliver hunden chippet? Gør det ondt på hunden?
  • Hvordan er reglerne omkring, om hunden må gå løs på beboede områder, skov, strand eller i en hundeskov?
  • Skal hunden være ansvarsforsikret, og hvad betyder det egentlig, at hunden er ansvarsforsikret? Eller hvad med en dyrlægeforsikring, er den smart at tegne og i så fald til hvilken dækningsgrad? Samtidig vil der være en oversigt over de forskellige forsikringsselskabers priser, og hvad der er omfattet, når man tegner en forsikring hos dem.

Kort sagt vil du her på siden kunne finde en oversigt over, hvordan du opfylder de lovkrav der er til at være hundeejer, og hvad disse lovkrav betyder for dig. Det er dit ansvar som hundeejer at sikre sig, at du opfylder lovkravene i tilfælde af uheldet er ude – dette er både til gavn for dig, din hund, men også eventuelle andre parter i et eventuelt uheld med din hund.

Al dette kan du få inspiration og input til her på siden. God læselyst, og såfremt du har nogle ønsker til emner, der ikke er taget op, så kontakt endelig Voreshund, og der vil blive kigget på det.

Find også Vores Hund her: