Med snuden i sporet
- én bog om politiets hunde

Med Snuden i Sporet – én bog om politiets hunde

af Iben Danielsen og  Anders Holt 

Med snuden i sporet – én bog om politiets hunde, er en fortælling om alle aspekter i politihundenes liv. I bogen bliver der beskrevet alt fra historien om hundene, til socialiseringen, til arbejdslivet til anekdoter om deres bedrifter. Det er kortsagt en bog, der kommer hele vejen rundt om politihundene.

Med bogens godt 230 sider, kommer man rundt i alle afkroge af politihundenes hverdag og historie. Der er ingen tvivl om, når man læser bogen, at der ligger et omfattende researcharbejde til grund for bogen. Der er mange relevante referencer, samt interviews med relevante og aktuelle personer inden for feltet.

Bogen har en lang historisk gennemgang af hundenes vej til politiet. Dette afsnit er spændende, fordi der kommer sjove historier, om den første brug af hunde til politiarbejde. Derfor kan det, selvom man ikke er interesseret i historie, blive spændende, fordi politihundens bedrifter står i centrum for den historiske fremstilling.

Som almen hundeejer er der ingen tvivl om, at man kan trække en masse lærdom ud af bogen. For selvom bogen specifikt omhandler politihunde, kan den almindelige hundeejer sagtens lære af politiets socialisering af hvalpe, samt generalisering af øvelser. Der er en masse eksplicitte overvejelser og begrundelser for, hvorfor politihundene bliver trænet efter positive træningsprincipper.

Bogen bearbejder også en række aktuelle kriminalsager, hvor politihundenes rolle bliver udførligt beskrevet. Dette giver også et indblik i politiets arbejde og arbejdsdagene for politihundene.

Alt i alt er det en spændende bog, der gennemgår alt fra udvælgelsen af potentielle avlspartner over udvælgelse af hvalpen og socialisering af den til træningen til at blive politihund. Ved at læse bogen bliver det for læseren tydeligt, hvor meget træning, der reelt skal til og hvor omfattende et arbejde det er at træne de dygtige politihunde.

Bogen kan helt klart anbefales at læse, den har både nogle let læselige skønlitterære passager, men har bestemt også faglig ballast. Man bliver helt klart klogere på politihundenes funktioner, deres træning og dagligdag.

Find også Vores Hund her: