Gode gåture: Aktivering på gåturen – del 2

Hej alle sammen 

I dag kommer del 2 af vores føljeton omkring “Gode gåture“. Del 1 kan du læse HER.

Temaet i dag er “Aktivering” på gåturen. Modsat sidste blogindlæg, hvor der var inspiration til træning af din hunds kropskontrol, så har fokus i dag lagt på aktivering af din hunds næse kombineret med lidt kropskontrol.

Som du kan læse mere om inde på hjemmesiden – tryk HER for at komme derind – så kan du finde tips, inspiration og fremgangsmåder til, hvordan du kan bruge din daglige gåtur til at aktivere din hunds næse. En hund er skabt til at bruge sin næse, og det er noget som alle hunde relativt hurtigt fanger fidusen i. 

Selvfølgelig er der hunderacer som er avlet væk fra at bruge sin næse til fordel fra andre egenskaber, men det er ikke ensbetydende med, at de ikke bruger deres næse til dagligt. Det er næsen som videregive utrolig mange oplysninger til hunden – hundens duftesans er MEGET mere udviklet og specialiseret end mennesket.

Derfor kan du bruge hundens naturlige instinkt til at stimulere dens hjerne ude på gåturen. Dette gør du ved at gemme hundens godbidder rundt omkring – det kan være alt fra stenmure, træstammer til børns legepladser. Godbidderne kan gemmes i forskellige højder og du kan varierer sværhedsgraden ved at gøre det sværere for hunden at nå godbidderne. Nogle godbidder skal hunden måske strække sig efter, hoppe op på ting eller kravle efter – kun fantasien sætter grænser! 

Skynd dig ind og læs det HER, og du kan også se en instruktionsvideo HER. God læselyst!

Næste del af temaet “De gode gåture” vil blive en masse forslag til, hvor du kan gå ture med din hund, hvis du søger efter nye steder.

Hvis der er noget du er i tvivl omeller ønsker, at vi uddyber eller tager op her på bloggen, så må du meget gerne skrive til os på voreshund.dk@gmail.com.

Dette indlæg har 2 kommentarer

Der er lukket for kommentarer.

Luk menu